zima

Свет

Метеоролозите предвидуваат екстремни временски услови оваа зима

А1он
Поради многу силниот метеоролошки феномен Ел Нињо, што ќе дојде до израз претстојната зима, во разни делови во светот би можеле да бидат регистрирани екстремни
Регион

Балканот под закана: Постои ризик да замрзнат луѓето од студ

А1он
Ситуацијата во Украина е аргумент повеќе за завршување на нуклеарните централи во Темелин и Дуковани, изјави чешкиот министер за индустрија Јан Младек, на Конферренцијата на