rsbsp

Македонија

Возачите да бидат внимателни во близина на воспитно-образовните установи, апелира советот за безбедност во сообраќајот

А1он
Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот апелира до возачите на моторни возила и другите учесници во сообраќајот да бидат особено внимателни во близина на воспитно-образовните
Македонија

ВИДЕО: МВР и РСБСП со кампања за зголемена безбедност во сообраќајот

А1он
Министерството за внатрешни работи (МВР) и Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП) продолжуваат со засилени едукативни, сообраќајно превентивни активности, но и со
Македонија

РСБСП: Промоција на прирачник за возачи почетници

А1он
Посебно ризична и ранлива група на учесници во сообраќајот претставуваат возачите почетници. Со цел да се овозможи постепено надоградување на знаењата и вештините кај возачите
Македонија

РСБСП: Да ја унапредиме културата во сообраќајот, преку личен пример да придонесеме за побезбеден сообраќај

А1он
Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата денеска по повод 11 Мај – Ден на културата во сообраќајот испраќа апел за унапредување на културата
Македонија

РСБСП: Возачите на електрични тротинети да ги почитуваат сообраќајните правила

А1он
Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП) апелира до возачите на електрични тротинети да ги почитуваат правилата и прописите во сообраќајот, заради нивната
Македонија

РСБСП: Да се вози внимателно и одговорно за време на празниците

А1он
Републичкиот совет за безбеднст на сообраќајот на патиштата (РСБСП) во пресрет на претстојните велигденски и првомајски празници, апелира грѓаните да возат внимателно и одговорно и
Македонија

РСБСП: „Стави појас!“ – За твоја безбедност!

А1он
Новинaри, спортисти, водители, артисти и останати јавни личности испраќаат порака „Стави појас!“, како дел од кампањата на Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот (РСБСП) и