vodno

Македонија

Жичницата на Водно нема да работи викендов

А1он
Поради редовен сервис, жичницата „Милениумски крст“ на Водно денеска и утре нема да работи, информираат од Јавното сообраќајно претпријатие Скопје. Редовната линија од Транспортниот Центар
Македонија

Ѕидот на Водно попуштил зашто бил лошо направен

А1он
Градоначалникот на општина Центар, Владимир Тодоровиќ изјави дека урнатиот ѕид на Водно бил лошо и нестручно изведен, а била надмината и планираната големина. „Инвестицијата на
Македонија

Петров: Природата го казнува дивеењето на урбаната мафија

А1он
Водно се побуни против урбаниот терор кој се случува долги години во Општина Центар, општина во која е ВМРО-ДПМНЕ на власт. Природата е неумолива, таа
Македонија

ДОМ: Да се постави горна граница за урбанизација на Водно

А1он
Уривањето на потпорниот ѕид на Водно, лизгањето на земјиштето и евакуацијата на станарите, го вклучи црвениот аларм за запирање на неконтролираната урбанизацијата на Водно. Ова
Македонија

ВИДЕО: На Водно не се престанува со градење, три згради во опасност под урнатиот ѕид

А1он
Тешка машинерија, компресори, голем број работници – на падините на Водно, каде вчера попушти еден од потпорните ѕидови и оштети две новоизградени згради, и денеска