tutun

Економија

Две меѓународни компании заинтерсирани за прилепскиот Тутунски комбинат

А1он
Две меѓународни компании покажуваат интерес за влез во прилепскиот Тутунски комбинат, а веќе се бара стратешки партнер  и за фабриката „Еурокомпозит“,информира денеска премиерот Никола Груевски.
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ Прилеп: Откупот на тутун ќе започне навремено

А1он
„Бескрајно лицемерната политика на СДСМ и нивните коалициони партнери никако да заврши. Вашата лицемерна политика господине Сугарески, политиката на Вашите сопартијци и коалициони партнери, продолжува.
Економија

Сугарески: Тутунарите мора да си ги добијат заслужените пари, спечалени со мака и пот

А1он
„Утре треба да стартува откупот на тутун за реколтата 2012 год. На сите тутуно-производители им посакуваме успешен откуп. Но поведени од состојбите со откупот на тутун
Економија

Ориенталниот тутун заминува во историјата?

А1он
Министерството за земјоделство, размислува за ограничување и постепено укинување на насадите со ориентален тутун. Дознаваме , дека препораките на Светската здравствена организација ќе се испочитува
Економија

Почна исплатата на субвенциите за земјоделците

А1он
Околу 25.000 земјоделци ќе добијат 821 милион денари финансиска поддршка за произведен и продаден тутун, за поледелско, како и за сточарско производство, односно за произведено