tutun

Економија

Долговите во Тутунски комбинат Прилеп ќе се претворат во траен долг

А1он
Побарувањата на државата по основ на јавни давачки во Тутунскиот комбинат Прилеп ќе се претворат во траен влог. Ова се предвидува во новиот предлог-закон што
Економија

„Марлборо“ на Филип Морис од почетокот на 2014 во Тутунскиот комбинат-Прилеп

А1он
Генералниот директор на Тутунскиот комбинат – Прилеп, Александар Дерменџиев истакна дека овие денови технолози, правници и инженери од гигантската компанија Филип Морис започнаа со разгледување
Економија

Коњановски: Предвремениот откуп на тутнот стартува кон крајот на септември

А1он
Предвремениот откуп на тутунот во земјава ќе почне кон крајот на септември и почетокот на октомври, изјави денеска заменик министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Зоран
Економија

Годинава се очекува стабилен откуп на тутунот и просечна цена 180 денари

А1он
Премиерот Никола Груевски оваа година очекува откупот на тутунот да биде стабилен, со соодветна динамика и без сериозни проблеми. – Остануваат субвенциите кои ние ги
Економија

Тутунски комбинат – Прилеп и оваа година тоне во загуби

А1он
За првото полугодие од годинава Тутунскиот комбинат – Прилеп работи со загуба.Според консолидираниот извештај, загубата изнесува 1,5 милиони евра, што е за 550 илјади евра
Македонија

Собранието ги донесе измените на Законот за тутун

А1он
Собранието на Република Македонија денеска, во рамки на 67. седница, со 60 гласови „за“, по итна постапка, го донесе Законот за изменување на Законот за тутун и тутунски производи. Целта
Економија

Тутунот предаден во Центротабак сè уште неисплатен на пелагониските тутунари

А1он
Околу 60-ина тутунари подготвуваат колективна тужба, бидејќи околу 75 тони ферментиран тутун од ланската реколта, предаден во Центротабак, сè уште не им е исплатен. Центротабак