treska

Македонија

Герасимовски: Пожарот е локализиран и речиси целосно изгаснат

А1он
Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, вели дека пожарот кај фабриката „Треска“ е локализиран и речиси целосно изгаснат. Со 10 возила, противпожарната бригада го гаснеше
Македонија

Жители на работничките станови: „Треска“ е темпирана еколошка бомба

А1он
Поттикнати од состанокот на Партиципативното тело за Треска, кое се одржа вчера, во Општина Центар, на кое бевме присутни и ние претставниците на работничките станови
Македонија

Комплексот кај поранешна „Треска“ предвидува згради само до 5 ката

А1он
Во врска со информациите кои досега излегуваа во јавноста, дека на локацијата кај старата фабрика „Треска“ ќе се градат облакодери и ќе дојде до задушување
Македонија

Герасимовски: Нема да дозволам тужби од 50 милиони евра, решение за Треска мора ќе се најде согласно законот

А1он
Нема да дозволам Општина Центар да се доведе во ризик да треба да исплаќа отштета од 50 милиони евра, вели градоначалникот Горан Герасимовски во интервју
Македонија

Шанса за Центар: Колку од државното земјиште ќе биде продадено на подрачјето на „Треска“ преку дооформување на парцели?

А1он
Од Шанса за Центар велат дека по објавувањето на стравувањата за можно разрешување на урбанистичкото уредување на подрачјето на фабриката „Треска“ на начин на кој
Македонија

Општина Центар: Остро демантираме дека се продавало државно земјиште во „Треска“, Шанса за Центар манипулира

А1он
Општина Центар ги отфрла тврдењата искажани на прес-конференцијата од страна на „Шанса за Центар“ која по секоја цена се обидува да ја дефокусира јавноста обвинувајќи
Македонија

Сопственици на градежни парцели – Треска: Нашите приватни имоти се легално купени, „Шанса за Центар“ манипулира

А1он
Група сопственици на градежни парцели – Треска реагираат на денешната прес конференција на Шанса за Центар. „Ние сопствениците на приватните имоти во напуштениот индустриски капацитет
Македонија

Треска се излеа кај Македонски Брод, силните врнежи ги оштетија и патиштата до повеќе села во Поречијата

А1он
Надојдените води на Треска, по вчерашните интензивни врнежи од дожд ,предизвикаа излевање на реката во селата Лисичани, Вранештица и Пласница, а во текот на денот
Македонија

Општина Центар: Инвеститорите се закануваат со кривични пријави, притискаат да градат кај „Треска“

А1он
На 64-тата седница на Советот на Општина Центар, која се одржа вчера (6 мај), како четврта точка на дневниот ред беше разгледуван даден одговор од
Македонија

Предлог до Заев: Направете ги „Треска“ и „Расадник“ паркови за да покажете дека не се сите исти и да добиете меѓународен углед

Запуштените простори на поранешната фабрика „Треска“ во центарот на Скопје и „Расадник“ во Кисела Вода да станат паркови, предлагаат граѓаните обединети на страницата „Во одбрана