sudski reformi

Македонија

Судијката која одби притвор за Мијалков унапредена во врховен судија

Васко Маглешов
Незадоволство меѓу судиите откако Судскиот совет вчера ја избра апелациската судијка, Цветанка Периќ, за врховен судија. Судии oд кривичниот суд за „А1он“ велат дека изборот
Видео Македонија

ВИДЕО: Новиот претседател на Судскиот совет наесен ќе се зафател со постапките за нестручно постапување на судиите

Васко Маглешов
Новоизбраниот претседател на Судскиот совет, Киро Здравев, во првата изјава пред јавноста рече дека ќе се залага за транспарентно и отчетно работење и за враќање
Македонија

Зајакнување на граѓанското општество за ефикасни реформи во правосудството

А1он
Во ЕУ Инфоцентарот денеска ќе се одржи почетен настан за одбележување на ИПА 2014 грантова шема „Зајакнување на влијанието на граѓанското општество за ефективни реформи
Македонија

Прибе два дена во Скопје се среќавал со судии и обвинители за да им каже дека треба да бидат транспарентни и одговорни

А1он
Европскиот експерт, Рајнхард Прибе од 5 до 7 декември бил во Скопје со група негови колеги по владеење на право кои ја оценуваа состојбата со