stip

Македонија

Почна функионирањето на апликацијата за ГИС-системот во Штип

А1он
Почна да функционира веб апликацијата на Гео информациониот систем (ГИС- системот) на Општина Штип. Соња Иванова, вработена во Одделението за урбанизам при Општина Штип вели
Македонија

Во Штип одбележани 141 година од раѓањето на Гоце Делчев

А1он
Во штипско Ново село во Гоцевото училиште денеска се одбележа 141 година од раѓањето на револуционерот Гоце Делчев. Делегации на општина Штип, универзитетот „Гоце Делчев“,
Македонија

Штип изготвува нов Генерален урбанистички план

А1он
Штипското претпријатие „Штип проект“ во наредните седум месеци ќе работи на изготовка на новиот Генерален урбанистички план (ГУП). Директорот на ЈП „Штип проект“, Александар Шумански
Македонија

Штипјани на протест против режимот на Груевски

А1он
Штипјани вечерва излегоа на улиците за да го изразат својот отпор против, како што велат, ненародната власт. Граѓаните сакаат враќање на демократијата и демократските вредности.
Македонија

Во Штип се обележуваат паркинг местата во центарланото градско подрачје

А1он
Во централното градско подрачје во Штип се пребројуваат паркинг местата во централното градско подрачје со цел да се среди сообраќајниот хаос. Директорот на ЈП „Стипион