stip

Македонија

Штипската општина ќе обезбеди униформи за вработените во Брзата помош

А1он
Вработените во Итната медицинска помош во Штип ќе добијат униформи, донација од Општината. За оваа намена се обезбедени 200.000 денари. Како што соопшти градоначалникот Зоран Алексов, идејата
Економија

Локален економско-социјален совет во Штип со помош на УСАИД

А1он
Со поддршка од проектот Младинска мрежа за стекнување вештини за вработување (Мрежа ЈЕС) на УСАИД денеска во општина Штип ќе се основа локален економско-социјален совет (ЛЕСС).
Македонија

Штипските студенти реагираат на блокадата на буџетот

А1он
Студентскиот парламент на универзитетот „Гоце Делчев“ од Штип денеска изрази револт поради блокадата на опозицијата за донесување на буџетот за 2013 година. Претседателот Горан Стаменков
Македонија

Штип почнува со одбележувањето на патрониот празник „Свети Никола“

А1он
Општина Штип денеска ги објави имињата на добитниците на признанието „Свети Никола“, патрониот празник на градот. Градоначалникот на Општина Штип, Зоран Алексов на утрешната свечена
Македонија

Штип формира претпријатие за гасификација на индустриските зони и градот

А1он
Во Штип почна постапката за формирање ново јавно претпријатие, кое ќе биде одговорно за гасификација на градот и индустриската зона. Претседателот на Комисијата за урбанизам
Македонија

(ВИДЕО) СДСМ Штип: Приоритетите за 2013-2017 во нашата програма

А1он
„По неколку месеци работа на терен, по завршувањето на проектот “ОТВОРИ ВРАТА ЗА ИДНИНАТА” И информациите што ги добивме од жителите на Општина Штип, решивме заедно со