slavjanka petrovska

Македонија

Петровска: Институциите се грижат за граѓаните од кризното подрачје, благодарност до граѓаните за дисциплината

Техничката заминик-министерката за внатрешни работи, Славјанка Петровска заедно со Одделот за специјални задачи го посети безбедносниот пункт Бошков мост кој се наоѓа пред Дебар. Таа
Македонија

Петровска: Постапката за набавка на лични документи е во тек

А1он
Дополнителната заменичка-министерка за внатрешни работи Славјанка Петровска во врска со нарачката на личните документи со новото уставно име истакна дека согласно склучената Рамковна спогодба за
Македонија

Петровска: Само преку почитување на законите може да се гради довербата во државата

А1он
Доследното почитување на законските надлежности и норми, како и целосна примена на професионалните стандарди во секојдневното работење се единствениот можен начин преку кој полицијата може
Македонија

Петровска: Министерот за внатрешни работи не може со телеграма да го суспендира правниот акт донесен од Владата

А1он
“Согласно член 41 од Законот за организација и работа на органите на државната управа надзорот над работата на министерствата го врши Владата и затоа важечки
Македонија

Петровска: Се случуваат потези што во јавноста не оставаат впечаток дека се подготвуваме за фер и демократски избори

А1он
Пред месец дена кога се формираше техничката Влада бев многу голем оптимист дека Министерството за внатрешни работи без оглед на промените внатре ќе обезбеди услови
Македонија

Петровска: Чулев нека објасни за потрошени 12 илјади евра за телефонски сметки за Агенцијата за разузнавање

А1он
После скандалозните три телеграми, од кои последиците сеуште не се надминати во целост, Наќе Чулев излезе на прес конференција на која наместо да се истакне
Македонија

Петровска: Паушални се обвинувањата на ВМРО-ДМНЕ за набавката на новите лични документи

А1он
Славјанка Петровска, дополнителната заменичка министерка за внатрешни работи, реагира на прес-конференцијата на ВМРО-ДПМНЕ, на која обвинија за криминал од околу 12 милиони евра за набавката
Видео Македонија

(ВИДЕО) Петровска: Се надевам дека Чулев ќе се обиде да се одлепи од политичките влијанија, исто како и јас

Кристијан Ландов
Впечатокот дека се случува хаос во Министерството за внатрешни работи е резултат на избрзаните телеграми од министерот Чулев, вели неговата заменичка Славјанка Петровска во интервју