sante plus

Македонија

Обвинение против анестезиологот од Санте плус за смртта на родилката

А1он
По сеопфатна претходна постапка, Основното јавно обвинителство Скопје поднесе Обвинителен предлог против едно лице кое се товари за тешки дела против здравјето на луѓето од
Македонија

МЗ: Одземена дозволата за работа на „Санте Плус гроуп“

А1он
По извршениот вонреден инспекциски надзор од страна на Државниот санитарен и здравствен инспекторат и извештајот за извршен стручен надзор над работата на Приватната здравствена установа
Македонија

ДСЗИ: Ништо нема да влијае на утврдувањето на фактичката состојба во Санте Плус

А1он
Државниот санитарен и здравствен инспекторат реагира по обвинувањата од болницата „Санте плус“, дека неговите соопштенија се тенденциозни и субјективни со што се нарушува нивната репутација.
Македонија

Санте Плус: Констатираните недостатоци беа од административно-смедковотствена природа

А1он
Откако приватната болница „Санте Плус“ доби забрана за работа поради констатирани недостатоци од страна на Државниот санитарен и здравствен инспекторат, тие реагираат дека констатираните недостатоци
Македонија

Приватната болница „Санте плус“ доби забрана за работа по смртта на родилката

А1он
Приватната болница „Санте плус“ доби забрана за работа, по смртта на родилката од Кичево. „На 23 јануари од страна на Државниот санитарен и здравствен инспекторат