rodilka

Македонија

Здравствениот инспекторат бара проверка на стручноста на лекарите за смртта на родилката од Охрид

А1он
Државниот здравствен и санитарен инспекторат извршил вонреден инспекциски надзор во здравстените установи каде е породена и лекувана родилката од Охрид која пред неколку дена почина
Регион

Во Албанија родилка и бебе починаа од свински грип

А1он
Родилка со едно од нејзините близначиња починаа во Инфективната клиника во Тирана како поседица од вирусот АХ1Н1, познат како свински грип. Жената на 36-годишна возраст
Македонија

Обвинителството вложи жалба на пресудата за смртта на родилка и новороденче во гевгелиската болница

А1он
Основното јавно обвинителство во Велес, почитувајќи го законскиот рок по приемот, вложи жалба на Пресудата на Основниот суд Велес во предметот за смртта на родилката
Македонија

Јавното обвинителство ќе гони лекар специјалист за смртта на 21 годишната родилка

А1он
По спроведените дејствија од страна на надлежен јавен обвинител, Основното јавно обвинителство – Прилеп до Основниот суд – Прилеп поднесе обвинителен предлог против Г.О. лекар