penzioneri

Економија

Пензионерите бараат да се деблокира Собранието и да се донесе буџетот

А1он
Сојузот на здруженија на пензионери на Град Скопје денеска упати апел да се деблокира работата на Собранието на Република Македонија, посебно на Комисијата за финансирање
Македонија

(ВИДЕО) Кузмановска: СДСМ да не се меша во домаќинлукот, во куќата на ВМРО-ДПМНЕ

А1он
Скандал на Комисијата за труд и социјална политика на која се дебатира по амандманот на опозицијата, зголемувањето на пензиите за 550 денари да важи не
Македонија

(ВИДЕО) Иванова: Царот е гол, ВМРО-ДПМНЕ не се грижи за 300 илјади пензионери

А1он
СДСМ ниту била, ниту е против покачување на пензиите. Ние предлагаме, рече Цветанка Иванова, наместо од март пензионерите да добијат зголемени пензии за 5% од
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ ги зголеми пензиите за 36% и за 6 години исплати 670.000.000 евра субвенции

А1он
„Се прашуваме дали Вие навистина живеете во реалноста, зарем не ги слушате молбите на Здружението на Пензионери, на Сојузот на Синдикатите на Македонија кои две недели
Економија

Пензионерите бараат да се откочи работата на Комисијата за труд, за да се зголемат пензиите

А1он
Сојузот на здруженија на пензионери на Македонија смета дека треба да се најдат начини да се одблокира работата на собраниската Комисија за труд и социјална
Економија

Ристовски: Нема ризик по исплатата на пензиите, опозицијата во безидејност ги користи како резервна тема

А1он
Средствата во приватните пензиски фондови и во државниот пензиски фонд се сигурни. Пензиите ќе се исплатуваат и нема никаков ризик во нивната исплата ниту сега,
Економија

Поедноставни процедури за странските пензии од 2013-та

А1он
Од 2013 година пензиските фондови на сите поранешни југословенски републики ќе имаат можност да вршат размена на податоци по електронски пат. Целта е да се
Економија

Повисоки пензии од февруари

А1он
Министерот за труд и социјална политика Спиро Ристовски на денешната прес-конференција најави дека сите пензионери во Македонија од февруари наредната година ќе добијат покачување на