patarina

Регион

Во земјите од Отворен Балкан во тек е тестирањето на ТАГ- електронски систем за патарина

А1он
Тестирањето на единствениот електронски систем за наплата на патарините во земјите на „Отворен Балкан“ е во тек, а овие ТАГ уреди ќе можат да се
Регион

Во Бугарија приходите од системот за патарина се над петпати повисоки од одржувањето

А1он
Приходите од електронски вињети и патарини за 2021 година се над 452,5 милиони лева во Бугарија. Во исто време, одржувањето на Националната управа за патарини
Економија

Битиќи: Со електронските картички за српските туристи нема да се дестимулира домашниот туризам

А1он
Не сметам дека со електронските картични за српските туристи низ патарините ќе се дестимулира домашниот туризам. Секако тоа се предвидени трошоци, изјави заменикот на претседателот
Македонија

Владата ќе плати 2,7 милиони евра за електронски картички за српските туристи да се ослободат од плаќање патарина во Македонија

Мери Јордановска
Владата на денешната седница донела одлука да се изготвуваат електронски картички (М-Смарт Кард) за патнички моторни возила на туристи од Република Србија кои би транзитирале