osiguruvanje

Економија

Кој е најдобриот систем да бидете подготвени за неочекуваното во Вашиот дом?

А1он
Секојдневните вести поврзани со пожар во згради и станови, опожарување на автомобили или друг вид на природни катастрофи, како што се уништување на имотот поради
Економија

Соработката помеѓу „МинтИнс“ и „Интердоместик“ ветува позитивно влијание на осигурителниот пазар

А1он
Соработката помеѓу МинтИнс и Интердоместик гарантира дека клиентите со која било полиса за осигурување склучена преку Минтинс сега ќе добијат членство во Интердоместик, информираат од
Економија

Вратени старите цени на осигурувањата за возила, нема одлука дали ќе им се вратат пари на граѓаните кои плаќаа поскапо

Орце Костов
Владата со одлука ги врати старите цени за осигурување од автоодговорност при регистрација на возилата. Комисијата за автомобилска одговорност донесе препорака, а Владата донесе одлука
Македонија

Владата донесе одлука со којашто цената на осигурувањето од автоодговорност се враќа на ниво од пред 25 април

А1он
Владата ја разгледа и усвои Информацијата со Предлог- измени и дополнувања на Тарифата на премии за осигурување на сопствениците на моторни возила од одговорност за
Економија

Осигурителните компании имаат рок до вечер да ги вратат старите цени на полисите

Орце Костов
Комисијата за осигурување од автомобилска одговорност на денешната седница го разгледа доставениот извештај од Националното биро за осигурување поврзано со зголемените цени по основ на
Економија

Комисијата за осигурување од автомобилска одговорност ќе одлучува за поскапувањето на полисата

А1он
Комисијата за осигурување од автомобилска одговорност денеска на седница треба да го разгледа Извештајот од Националното биро за осигурување за оправданоста и исправноста на донесените
Македонија

Битиќи: Осигурителните компании да го повлечат зголемувањето на цените за авто осигурување

А1он
Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања Фатмир Битиќи денеска на својот фејсбук профил напиша дека е згрозен од зголемувањето на сумата за задолжителна
Економија

Националното биро за осигурување: Цената на авто осигурувањето е непроменета од 2008 година, реално е покачувањето

А1он
Националното биро за осигурување (НБО) соопштува дека актуелните пазарни услови предизвикаа неопходност од промена на цената на полисата за задолжителното авто осигурување. Посочуваат дека процентот
Економија

Битиќи: Осигурителните компании да го повлечат зголемувањето на цените за задолжителна осигурителна полиса, а на граѓаните да им се компензираат средствата

А1он
Заменик- претседателот на Владата на Република Северна Македонија на својата официјална Фејсбук страница имаше реакција на едностраната одлука на осигурителните компании за менување на тарифата
Економија

Македонските граѓани вложиле 87 милиони евра во осигурување на своите возила

Орце Костов
Сопствениците на возила во 2023 година вложиле 87 милиони евра во oсигурување од автомобилска одговорност. Во вкупните вложувања зелената карта учествува со 21 милиони евра.