penzisko osiguruvanje

Македонија

Блокирана Агенцијата за супервизија, му истече мандатот на претседателот

Васко Маглешов
Агенцијата за супервизија на осигурувањето е пред блокада во работењето, бидејќи од денеска и формално oстана без првиот човек, Климе Попоски, кому му истече мандатот.
Економија

МАПАС: Доброволните членови да изберат дали ќе го продолжат членството или ќе го прекинат

А1он
Согласно измените на Законот за задолжително капитално финансирано пензиско осигурување Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување – МАПАС ги информира доброволните членови родени