osiguruvanje

Економија

Раст и на издадените полиси и на исплатените штети во земјоделството

А1он
Земјоделските компании и индивидуалните земјоделци четири години во континуитет ги зголемуваат своите вложувања во полиси за осигурување на посевите, плодовите и добитокот. Според официјалните податоци
Економија

Интервју со Славчо Таушанов, Извршен директор во Халк Осигурување

А1он
Халк Осигурување успешно чекори кон целта да биде една од најголемите и најуспешни осигурителни компании на домашниот пазар  Пандемијата со Ковид-19 ги измени навиките на
Економија

Триглав Осигурување воведува нов пакет на пазарот, Мој миленик

А1он
Триглав Осигурување воведува нов пакет на пазарот, Мој миленик, наменет за осигурување на кучиња. Пакетот обезбедува лекување на милениците и осигурување од ризиците смрт од
Економија

„Кроациа Осигурување – Живот“ го слави Октомври месецот на штедење со подароци за најмалите, а за најсреќната полиса следи изненадување

А1он
Месецот октомври редовно го одбележуваме како месец на штедење. По тој повод, доделуваме подароци за најмалите со секоја направена полиса КОКО детско штедно осигурување. Љубовта
Економија

АСО: Одземањето на лиценцата на Еуростандард банка нема да влијае врз осигурителниот пазар

А1он
Осигурителниот пазар останува стабилен и развојот на настаните околу Еуростандард банка нема да влијаат негативно врз ликвидноста и солвентноста врз работењето на осигурителните компании, велат
Економија

Детектирани случаи на нудење осигурителни услуги од друштва кои немаат дозвола за работа во земјава, АСО апелира до граѓаните на внимателност

А1он
Агенцијата за супервизија на осигурувањето апелира до граѓаните да внимаваат од кои друштва за осигурување купуваат полиси за осигурување, со оглед на тоа што во
Економија

Генералната дирекција на Халк Осигурување отсега на нова локација

А1он
Халк Осигурување, како компанија која континуирано инвестира во зголемување и модернизација на своите капацитети, ја сели својата Генерална дирекција на нова локација, во корпоративната зграда
Свет

Лојдс: Сметката од пандемијата за осигурителните куќи е над 200 милијарди долари

А1он
Пандемијата ќе ја чини осигурителната индустрија над 200 милијарди долари, соопшти лондонската осигурителна компанија „Лојдс“. Според проценките на компанијата, исплатите за осигурување на Лојдс сега
Економија

Групација на осигурување: Пакетот мерки навремен и соодветен одговор на регулаторот за ублажување на ризиците

А1он
Групацијата на осигурување ги поздравува мерките што ги донесе Советот на експерти при Агенцијата за супервизија на осигурување. Според Групацијата, пакетот мерки, донесени на 15