on

Македонија

Бан Ки-Мун на балканска турнеја

А1он
Бан Ки-Мун, генeралниот секретар на Обединетите Нации ја започнува својата неколкудневна балканска турнеја. Прво оди во Словенија, па негови следни дестинации се Хрватска, Србија, Црна
Свет

Донаторска конференција за помош на Авганистан

А1он
„Ако не инвестираме во управувањето, правдата, човековите права, вработувањето и социјалниот напредок, ќе го обезвредниме саможртвувањето, кое го правевме во изминатите десет години, изјави генералниот
Свет

Битка меѓу Јеремиќ или Чекулис за претседател на ГС на ОН

А1он
Денеска, земјите членки на Обединети нации ќе одлучат кој ќе претседава со Генералното собрание на Обединетите нации. Во игра се двајца кандидати, шефот на српската