mz

Македонија

Филипче: Учебната година ја започнуваме со настава со физичко присуство, налик на земјите во регинот

А1он
Здравјето на учениците е приоритет, како физичкото така и менталното. Учебната година ја започнуваме со настава со физичко присуство, налик на земјите во регинот. Наставата
Македонија

Здравствениот дом во Пробиштип е прв гасифициран објект во регионот

А1он
Со донацијата од САД комплетно се реновирани просториите и влезот во итната медицинска помош, а Здравствениот дом во Пробиштип е гасификациран и променета е покривната
Македонија

МЗ: Македонските дигитални сертификати за Ковид-19 се еквивалентни со оние на ЕУ

А1он
Европската комисија денеска го усвои националниот Дигитален сертификат на Република Северна Македонија и истиот го смета за еквивалентен на Дигиталниот сертификат на ЕУ, информира Министерството
Македонија

МЗ: Сите починати од Ковид минатата недела и 87,1% од новите случаи се невакцинирани

А1он
Министерството за здравство започнува со редовни анализи на неделно ниво, која секој петок ќе ја објавува во јавноста, а се однесува на процентот на вакцинирани
Македонија

Филипче: Лекот „Калидеко“ доцни, тој ќе пристигне наскоро во нашата држава

А1он
Министерот за здравство Венко Филипче, на пратеничко прашање на пратеникот Кирил Пецаков од пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ за двомесечното доцнење на лекот „Калидеко“, кој им
Uncategorized

Апарат за испитувања на бубрези, тироидна жлезда, венска циркулација и малигни заболувања ставен во функција во болницата во Битола

А1он
Нов апарат кој служи за функционални испитувања на бубрезите, тироидната жлезда, венската циркулација и испитувања на малигните заболувања е ставен во функција во Клиничката болница
Македонија

Се планираат измени во Програмата за здравствена заштита, дежурства на специјалисти во помалите места

А1он
Министерот за здравство Венко Филипче денеска информираше дека се планираат измени во Програмата за јавно здравје, што подразбира дежурства на специјалисти во помалите места. Тоа
Македонија

МЗ: На Клиниката за хематологија за прв пат изведена афереза на периферни матични клетки кај дете

А1он
Министерството за здравство соопшти дека на Универзитетската Клиника за хематологија, во соработка со Универзитетската Клиника за детски болести денеска се реализира и афереза на периферни
Македонија

ВИДЕО: На Ортопедија при ТОАРИЛУЦ пуштено во функција целосно опремено реновирано крило

А1он
На Клиниката за ортопедија на Клиниката за трауматологија, ортопедски болести, анестезија, реанимација и интензивно лекување и Ургентен центар (ТОАРИЛУЦ) пуштено е во функција целосно опремено
Македонија

МЗ: Успешна реплантација на подлактица кај пациент на Клиниката за пластична и реконструктивна хирургија

А1он
На Универзитетската клиника за пластична и реконструктивна хирургија успешно е направена реплантација на десна подлактица, кај пациент кој си ја отсекол подлактицата при работа со