meso

Свет

Германија: На сиромашните да им се подели коњското месо

А1он
[staff name=”Елена Георгиевска” position=”Автор”][/staff]Германскиот министер за развој, Дирк Нибел го подржа предлогот на владејачката Христијанска демократска унија, храната во која имаше коњско место наместо говедско,
Свет

И во Романија откриено коњско месо декларирано како говедско

А1он
Инспектори од Националната санитарно-ветеринарна агенција во Романија вчера открија пакети со коњско месо, етикетирано како говедско во складиште во округот Илфов, во близина на Букурешт,
Свет

Франција потврди вмешаност на „Спангеро“ во аферата со коњско месо

А1он
Француската Влада ги потврди сомневањата за вмешаноста на француската компанија „Спангеро“ со скандалот со коњско месо, а утре министерот за земјоделство Стефан Ле Фол ќе
Свет

Скандалот со коњско месо ја зафати и Австрија

А1он
Скандалот со коњско месо ја зафати и Австрија, откако Агенцијата за здравје и безбедност на храната во производот „Тортелини со говедско месо“ пронајде коњско месо.
Свет

Британија со сомневања за траги од лекови во коњското месо продавано во ЕУ под етикета дека е говедско

А1он
Британски научници се сомневаат на траги од лекови за коњи во месо кое во Европа се продавало како говедско, изјави британскиот министер за земјоделие Дејвид Хит. Како