merni stanici

Македонија

МЖСПП: Ќе се инсталираат нови мерни инструменти, можни прекини во податоците за загадувањето

А1он
Почнувајќи од утре па во наредните седум дена, можни се прекини во достапноста на податоците од мерењата на одредени загадувачки параметри, соопшти Министерството за животна
Македонија

Дванаесет од вкупно 18 мерни станици не мерат ПМ 2.5-честички во воздухот, останатите веќе покажуваат високо и средно загадување

Маја Илиевска-Пачемска
Со мерни станици кои не ги мерат штетните ПМ 2.5-честички во воздухот или, пак, не даваат никакви податоци, Министерството за животна средина ја чека грејната