МЖСПП: Ќе се инсталираат нови мерни инструменти, можни прекини во податоците за загадувањето

Од:

Почнувајќи од утре па во наредните седум дена, можни се прекини во достапноста на податоците од мерењата на одредени загадувачки параметри, соопшти Министерството за животна средина и просторно планирање.

Оттаму информираат дека причината е инсталација на нови мерни инструменти за мерење во Автоматските мерни станици за квалитет на амбиентен воздух.

Би можело да ве интересира

Нов проект за зачувување на биолошката разновидност, одржливо управување со земјиштето и развој на одржлив туризам

Ана Ололовска

Енормното загадување во Кичево е грешка – снемало струја кај мерната станица, велат надлежните

Жарко Настоски

Алармантно загаден воздухот во три града, Министерството не прогласува вонредни мерки поради прогноза за ветер и дожд

Жарко Настоски

МЖСПП: Усвоени предлозите и изменувањата на осум закони од областа на животната средина

Жарко Настоски

Државата со швајцарски пари ќе згрижува повредени и запленети диви животни

Жарко Настоски

Властите се договорија дека треба да почнат да го спасуваат Преспанското Езеро

Жарко Настоски