Енормното загадување во Кичево е грешка – снемало струја кај мерната станица, велат надлежните

Од:

Невалидни се измерените вредности на ПМ10 и ПМ2,5 суспендираните честички на aвтоматската мониторинг станица за квалитет на aмбиентен воздух во Кичево, кои пред кратко време се појавија како резултат на стабилизација на мерните инструменти по настанати неколку краткотрајни прекини со напојување со електрична енергија во различни часовни интервали во периодот од 11:00 до 14:00 часот, информира Министерството за животна средина и просторно планирање (МЖСПП).

– Притоа, настанат е прекин во мерењата на сите параметри за квалитет на воздух, вклучувајќи ги и мерењата на концентрацијата на ПМ10 и ПМ2,5 честичките. По доаѓањето на електричната енергија мерните инструменти се рестартирани, а појавените високи вредности на измерени концентрации на суспендираните ПМ 10 и ПМ 2,5 честички се случија поради процесот на стабилизација на инструментот по неговото повторно ставање во функција и се невалидни, прецизираат од МЖСПП.

Би можело да ве интересира

Нова опрема за осветлување во Центарот за култура во Кичево

А1он

Во кичевскиот Центар за култура презентиран новиот систем за аплицирање за проекти

А1он

Презентација на новиот систем за аплицирање проекти во Министерството за култура в четврток во Кичево

А1он

Отворена изложбата на Стефан Анчевски во Кичево

А1он

Тешко повредена жена откако ја прегазил автомобил на излезот од Кичево

А1он

Бочварски: Со анексот само се продолжува рокот за изградба на автопатот Кичево – Охрид, нема дополнителни трошоци

А1он