karpos

Македонија

Монтесори едукативен материјал за децата од градинките во Општина Карпош

А1он
Денес, во предучилишната установа “Распеана младост”- Карпош 1 (ул. Руѓер Бошковиќ бр. 8) Македонското Монтесори Здружение, за 30 групи од четирите предучилишни установи од Општина
Македонија

(ОБНОВЕНО) Стипендии за најталентираните ученици во Карпош

А1он
Општина Карпош денеска  додели стипендии за најталентираните ученици во основните училишта за учебната 2012/2013 година. Станува збор за 106 стипендии кои ќе им беа  доделени
Македонија

Нов плоштад и фонтана во Карпош за дружење и уживање

А1он
Жителите на општина  Карпош од денеска ќе имаат уште едно катче за  може да  релаксација и  уживање. Општината доби  уште еден плоштад со фонтана. Градоначалникот
Македонија

Борис Новковиќ вечерва со концерт во Карпош

А1он
Десетта година по ред, општината Карпош ја организира манифестацијата на која се промовираат, продаваат и дегустираат македонски призводи. Во склоп на манифестацијата вечерва е и