gradinki

Македонија

Граѓани до Коневски: Децата не се риби, па место во градинки да ги чуваме во езерцата и фонтани

А1он
Аеродром важи за најмодерна и најмлада општина во која на прв поглед сите проблеми се надминати. Но не е баш така. Голем дел од родителите
Македонија

Монтесори едукативен материјал за децата од градинките во Општина Карпош

А1он
Денес, во предучилишната установа “Распеана младост”- Карпош 1 (ул. Руѓер Бошковиќ бр. 8) Македонското Монтесори Здружение, за 30 групи од четирите предучилишни установи од Општина
Регион

Над 50.000 деца во Грција ќе останат надвор од детските градинки

А1он
Над 50.000 деца во Грција ќе останат надвор од детските градинки поради намалено финансирање кон општините, пишува денеска грчкиот весник „Та неа“. И покрај 42-процентниот
Економија

Работното време на градинките ќе се прилагодува

А1он
Работното време на градинките ќе се прилагоди на потребите на родителите, најави министерот за труд и социјална политика Спиро Ристовски. „Ќе има реорганизација соодветна на