gem

Видео Македонија

(ВИДЕО) Ордановски: Оставката на Јанакиески е од поодамна поднесена

А1он
Оставките не се резултат на подготвеноста на Груевски за политички дијалог, туку се резултат на притисокот за некои работи кои не ги знаеме, а кои
Македонија

(ВИДЕО) Гелевски: Кај овие варвари дрвото е нешто што треба да се уништи

А1он
Односот кон природата, воздухот и дрвјата доволно зборува за оваа власт, нејзините тенденции и приоритети, смета колумнистот и уредник на „Окно“, Никола Гелевски, кој на
Македонија

(ВИДЕО) Хоџиќ: Политичката криза денес е посериозна од конфликтот во 2001 година

А1он
Актиелната криза во која се наоѓа Македонија е убедливо најголема криза во која се нашла до сега, смета колумнистот Џељо Хоџиќ кој денеска говореше во
Македонија

(ВИДЕО) Лазаревик: Груевски си пресуди со приказната за странски служби

А1он
„Седите на седница на Влада и Никола Груевски прашува некој минстер за тековен проект, до кога треба да се реализира. Министерот одговара за 6 месеци,
Видео Македонија

(ВИДЕО) Груевски да си поднесе оставка – единствен излез од политичката криза

А1он
Единствениот начин да заврши политичката агонија во која се најде земјава, според аналитичарите, е преку преземање одговорност за објавените коруптивни скандали во кои се вмешани
Видео Македонија

(ВИДЕО) Толкувачи: Ангажманот ни е еден ден-да платиме за еден ден придонеси?

А1он
Законот за плаќање здравствено и пензиско осигурување за хонорарите е нејасен непрецизен и за толкувачите и преведувачите. Според здружението на толкувачи и преведувачи, овие лица
Македонија

(ВИДЕО) Стамен Филипов: Има основа за оспорување на законот за хонорарите

А1он
Во иницијативата за оспорување на уставноста на законите за плаќање на придонеси на хонорарите, за која денеска се расправаше во ГЕМ, во организација на Фондацијата
Видео Македонија

(ВИДЕО) Книга „Енвер Хоџа“: Диктаторите не веруваат во идеја, таа е за жртвите

А1он
Во издание на Фондација Отворено општество – Македонија, на македонски јазик, во превод на Ким Мехмети, беше промовирана книгата „Енвер Хоџа“ од познатиот албански новинар