ebor

Економија

Домаќинствата од регионот трошат три пати повеќе енергија од европската, енергетска ефикасност постигнале 4000 семејства преку проект на ЕБОР

А1он
Домаќинствата во Западен Балкан трошат приближно три пати повеќе енергија од европските земји што претставува товар за семејниот буџет. Различни иницијативи се обидуваат да создадат
Економија

Препораки на МОТ и ЕБОР за зачувување на работните места и заштита на бизнисите

А1он
За справување со ударот на пандемијата предизвикана од коронавирусот потребна е голема државна интервенција, преку проширување на заштитата на работниците и семејствата, различни опции за
Економија

ЕБОР покрена програма за подобро информирање на малите и средни претпријатија во ЈИЕ

А1он
Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) лансираше посебна истражувачка програма за поддршка на развојот на мали и средни претпријатија во шест земји од Југоисточна
Регион

Мета: Предупредувањето од ЕБОР укажува на длабока економска криза

А1он
Најновите предупредувања на ЕБОР и другите меѓународни институции за падот на економијата во Албанија, за шефот на државата Илир Мета не се само загрижувачки за
Економија

ЕБОР: Пад на БДП-ата во сите региони за 3,5 проценти, закрепнување дури следната година

А1он
Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) предвидува дека економијата во регионите каде е активна годинава ќе бележат просечен пад од 3.5 проценти заради економското
Економија

ЕБОР: По падот на БДП од 3,5 отсто годинава, раст на економијата во С. Македонија од 5,5 проценти догодина

А1он
Во текот на 2020 година Северна Македонија ќе забележи пад на БДП од 3,5 проценти, како последица на економските последици од пандемијата на коронавирусот, по
Економија

Поддршка од ЕБОР од 250 милиони евра за справување со последиците од КОВИД-19

А1он
Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) оваа година за Република Северна Македонија ќе намени пакет од 250 милиони евра за поддршка на финансискиот сектор,
Економија

Милијарда евра од ЕБОР за итна поддршка на фирмите погодени од последиците од Ковид-19

А1он
ЕБОР оддели една милијарда евра итна помош, во форма на „Солидарен пакет” за мерките што ќе им помогнат на компаниите во регионите каде Банката има активности, да се справат со
Економија

Ангеловска од Самитот на ЕБОР: Развој на платформа за размена на добри искуства, политики и проекти меѓу земјите

А1он
Да се развие платформа за споделување на знаење, каде што сите земји ќе можат да ги видат најдобрите практики од други земји. На овој начин