boskov most

Македонија

ЕЛЕМ и ЕБОР продолжуваат со имплементација на проектот Бошков мост

А1он
ЕЛЕМ и ЕБОР продолжуваат да бидат посветени на имплементирање на проектот за хидро централата Бошков мост, откако ќе бидат соодветно разрешени сите предуслови поврзани со
Македонија

ЕЛЕМ: Бошков Мост и Луково Поле се реализираат според најстроги еколошки стандарди

А1он
АД „Електрани на Македонија“ од почетокот на подготвителните работи за реализација на проектите ХЕ Бошков Мост и ХС Луково Поле најпрофесионално и во согласност со
Македонија

Еко-свест и Фронт 21/42: СЕ отвора случај за проектите Луково Поле и Бошков Мост

А1он
Постојаниот комитет на Бернската конвенција при Советот на Европа (СЕ) отвори случај за планираните хидроцентрали во Националниот парк „Маврово“. Комитетот ќе проверува дали има прекршување