lukovo pole

Македонија

ЕЛЕМ: Бошков Мост и Луково Поле се реализираат според најстроги еколошки стандарди

А1он
АД „Електрани на Македонија“ од почетокот на подготвителните работи за реализација на проектите ХЕ Бошков Мост и ХС Луково Поле најпрофесионално и во согласност со
Македонија

Еко-свест и Фронт 21/42: СЕ отвора случај за проектите Луково Поле и Бошков Мост

А1он
Постојаниот комитет на Бернската конвенција при Советот на Европа (СЕ) отвори случај за планираните хидроцентрали во Националниот парк „Маврово“. Комитетот ќе проверува дали има прекршување
Македонија

(ВИДЕО) Протест: Битка за Радика, против „Луково поле“

А1он
Протест на жителите од Дебарскиот регион и еколошките здруженија од земјава во Скопје, против проектот „Луково поле” и „Бошков мост”, кој ЕЛЕМ го планира во
Македонија

Бушати: Нема меѓудржавен договор за „Луково Поле“

А1он
Шефот на албанската дипломатија на седница на Парламентот по интерпелацијата поднесена за него од страна на опозицијата во врска со проектот „Луково Поле“, односно Радика,