clenstvo

Македонија

Владата може сама да го прифати предлогот без Собрание – детали од брифингот со Ковачевски, Османи и Маричиќ

Анита Петровска Рајковиќ
Владата неофицијално ги информираше медиумите за нивните следни чекори во врска со францускиот предлог. Иако се уште не е дефинитивно одлучено сепак постои можност истиот
Македонија

И Словачка го ратификуваше Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО

А1он
По Полска, и словачкиот Парламент денеска го ратификуваше Проколот за членство на Северна Македонија во НАТО. Со ова Словачка е 11-та земја-членка на НАТО што