berlinski proces

Македонија

Почнува зедничкото претседавање со Бeрлински процес на Северна Македонија и Бугарија

А1он
Во Скопје денеска ќе се одржи Состанок на министри за надворешни работи, со кој ќе се означи почетокот на заедничкото претседателство со Берлинскиот процес на
Македонија

Димитров: Балканот покажа дека знае да се однесува европски и да создава иднина

А1он
Министерот за надворешни работи Никола Димитров, денеска, на вториот ден од состанокот на министрите за надворешни работи на земјите учеснички во Берлинскиот процес, се обрати
Македонија

Четири дебати во рамки на серијата форуми за поддршка на Берлинскиот процес

А1он
Четири дебати ќе се одржат денеска и утре во Скопје во рамки на Форумот за граѓанското општество Скопје 2018, а како продолжение на успешната серија