BEG

Економија

До 30 јуни бесплатно приклучување на парно греење

А1он
До 30 јуни годинава, „Снабдување со топлина Балкан Енерџи“ повторно нуди можност за бесплатно приклучување на системот за централното греење. Акцијата, како што соопшти компанијата,
Македонија

Офшор фирмата „Те-То“, сопственик на БЕГ, го загуби предметот за неисплатена дивиденда против „Топлификација“

А1он
Тројца апелациски судии на 6 февруари годинава ја отфрлиле жалбата на оштетените „Битар Холдинг Лимитед“ од Кипар, мнозински сопственик на „Те-То“ АД, Љупчо Станковски и
Македонија

Поради ниските температури да не се исклучува парното во индивидуалните објекти, апелираат од БЕГ

А1он
Потршувачите на системот за централно греење во индивидуалните станбени објекти – куќи, деловни објекти и објекти за образование поради ниските темпратури да не го исклучуват
Македонија

РКЕ, БЕГ и „Но пасаран“ заедно ќе работат на новите правила за снабдување со топлинска енергија

А1он
Сите заинтересирани најдоцна до 9 ноември до Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) треба да ги достават забелешките што ги имаат за постоечките Правила за снабдување
Македонија

БЕГ: Студентите во студентскиот дом Стив Наумов немаат парно поради дефект на внатрешната инсталација кој е во надлежност на управата на домот

А1он
„Екипите на БЕГ пред почетокот на грејната сезона навреме извршија проверка на топлинската станица на Студенскиот дом „Стив Наумов“, при што беше констатирано дека истата
Македонија

БЕГ: Потрошувачите, куќните совети и управителите да проверат дали зградите се подготвени за грејната сезона

А1он
Согласно законските прописи, грејната сезона може да почне секој ден по први октомври, доколку временските услови тоа го наложуваат. Сите подготовки на системот за централно
Економија

Во Скопјe зголемен интересот за бесплатно приклучување на парно греење

А1он
Кај скопјани има се поголем интерес за бесплатно приклучување кон системот за централно греење како кај домаќинствата, така и кај правните лица, информираат од Балкан
Економија

Во тек е акција на БЕГ за бесплатен приклучок на централното греење во Скопје

А1он
За десет дена колку што трае акцијата за бесплатно приклучување кон системот за централно греење со кој управуваат лиценцираните компании основани од БЕГ АД пристигнале
Економија

БЕГ нуди бесплатно приклучување во системот за топлинска енергија

А1он
Снабдување со топлина Балкан Енерџи (БЕГ) до 15 септември годинава на скопјани им нуди можност за бесплатно приклучување во системот за топлинска енергија. Акцијата за