azilanti

Македонија

Македонците втори најбројни баратели на азил во Исланд

А1он
Европската канцеларија за статистика (Еуростат), денеска ги објави бројките и процентите на вкупниот број баратели на азил во вториот квартал на оваа година (од април
Македонија

Издадени 2.140 потврди за искажана намера за поднесување барање за азил

А1он
Во изминатите 24 часа издадени се потврди за искажана намера за поднесување барање за признавање право на азил во Република Македонија на вкупно 2.140 странски
Македонија

Издадени нови 1.792 потврди за намера за поднесување барање за азил

А1он
Министерството за внатрешни работи во изминатото денонокие им издаде потврди за искажана намера за поднесување барање за признавање право на азил на 1.792 странски државјани.
Свет

Гутереш: Целосно нефункционален е системот на ЕУ за азиланти

А1он
Системот на Европската унија за азиланти е целосно нефункционален, изјави високиот комесар за бегалци на ОН, Антонио Гутереш.Тој ја повика Унијата подобро да го коориднира
Свет

Четвртина од азилантите во Австрија ќе бидат вратени во земјите од ЕУ во кои првично побарале азил

А1он
Четвртина од подносителите на барања за азил Австрија ќе ги врати во земјите од Унијата во кои првично го поднеле барањето, најави министерката за внатрешни