avicena

Македонија

„Авицена лабораторија“ ги намали цените на тестовите за Ковид-19

А1он
„Авицена лабораторија“ почнувајќи од 17.6.2021 година, ги намали цените на тестовите за Ковид-19 за своите клиенти, и со тоа новите цени се следните:  Ковид-19
Македонија

„Авицена“ за бактериите во водата за пиење: Го анализиравме донесениот примерок, можел да биде од бара или од канализација

Маја Илиевска-Пачемска
Лабораторијата „Авицена“ каде што била направена анализата на примерокот за кој на социјалните мрежи се крена паника дека е вода за пиење во која беа
Македонија

Нема бактерии во водата за пиење во Скопје, „Водовод“ анализирал примерок од домот на човекот што ја прошири паниката на „Фејсбук“

Маја Илиевска-Пачемска
Водата од градскиот водовод во скопски Бутел нема бактерии и исправна е за пиење, а веста што се прошири на социјалните мрежи дека во примерок