alpinisti

Спорт

80-годишен Јапонец – најстариот човек кој го освои Монт Еверест

А1он
Осумдесетгодишниот Јапонец стана најстар човек кој успеа да се искачи на највисокиот врв на светот, Монт Еверест. Јуичиро Миура и неговата група, по четири години
Спорт

Саудијка го освои Монт Еверест

А1он
Раха Мохарак се запиша во историјата како најмлада арапска жена и единствена Саудијка која се искачила на Монт Еверест, највисоката планина на светот. Мохарак (25) била дел