akademija za sudii

Македонија

Потпишан меморандум за соработка за развој на системот на правдата за децата

А1он
Академијата за судии и јавни обвинители (АСЈО), Државниот завод за превенција на детското престапништво (ДЗПДП) и Комората за медијатори на Република Северна Македонија денеска потпишаа,
Видео Македонија

ВИДЕО: Наташа Габер Дамјановска избрана за нов директор на Академијата за судии и обвинители

А1он
Поранешната уставна судијка Наташа Габер Дамјановска денеска на јавна седница со двотретинско мнозинство, односно 8 гласа „за“ и 1 „воздржан“, е избрана за нов директор
Македонија

Академијата за судии и јавни обвинители ќе избира нов директор

А1он
Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ денеска на јавна седница треба да избере нов директор и заменик-директор за следните четири години. Кандидати за
Македонија

Наташа Габер Дамјановска најсериозен кандидат за челното место во Академијата за судии и обвинители

А1он
Од четворицата кандидати за директорското место во Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“, според информациите на А1он, најголеми се шансите на Наташа Габер
Македонија

ЗНМ: Да не се исклучува јавноста од изборот на директор на Академијата за судии и обвинители

А1он
Здружението на новинарите на Македонија изрази загриженост што Академијата за судии и јавни обвинители нема да дозволи присуство на новинари на следната седницата на Управниот
Македонија

Распишан оглас за наследник на Анета Арнаудовска во Академијата за судии и јавни обвинители

А1он
Управниот одбор на Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ распиша јавен оглас за избор на директор и заменик на директорот на Академијата за