Распишан оглас за наследник на Анета Арнаудовска во Академијата за судии и јавни обвинители

Од:

Управниот одбор на Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ распиша јавен оглас за избор на директор и заменик на директорот на Академијата за судии и јавни обвинители. Функцијата директор во моментов ја извршува судијката Анета Арнаудовска.

dobivaj vesti na viber

Кандидатите кои ќе аплицираат за позицијата на Арнаудовска треба да имаат најмалку осум години работен стаж како судии во судовите во земјава, во Уставниот суд, во меѓународен суд или пак најмалку осум години работен стаж како јавен обвинител.

Рокот за пријавување е 15 дена од денот на објавување на одлуката за распишување на јавен оглас.

Судијата Анета Арнаудовска како судија на Основниот суд Скопје 1 Скопје во октомври 2006 година со одлука на Управниот одбор на Академијата беше именувана за директор на Академијата за обука на судии и јавни обвинители на Република Македонија со мандат од четири години. Таа на 22 септември 2010 година беше резибрана на истата позиција.

Би можело да ве интересира

Министерството за правда ќе поднесе нови барања за екстрадиција на Никола Груевски, Африм Исмаиловиќ и Алил Демири

Ана Ололовска

Тупанчески: Ќе и предложам на Владата да се формира меѓуресорска група која ќе дава мислење за историски личности

Ана Ололовска

Министерство за правда: Дисциплинска комисија ќе го испита случајот со новинарката Соња Колевска Делевска

Ана Ололовска

Наместо Судскиот совет во иднина самите судии меѓусебно ќе се оценуваат

Ана Ололовска

Владата и Грковска замолчеа по лагите на Тупанчески, не одговараат дали е тоа стратегија за да се заборави аферата

Кристијан Ландов

Тупанчески молчи за барањата за разрешување, опомената на Грковска не го промени неговото однесување

Кристијан Ландов