Европската комисија ги тужи Бугарија и Словачка

Од:

Европската комисија објави дека одлучила да ги тужи Бугарија и Словачка поради непренесувањето на Директивата на ЕУ за обновлива енергија во националното законодавство.

Во соопштението се наведува дека Комисијата ја тужела и Унгарија поради ограничување на извозот на градежни материјали.

Комисијата, исто така, ја тужеше Ирска за нетранспонирање на Рамковната директива за води во националното законодавство.

Комисијата, исто така, ја тужеше Ирска, заедно со Бугарија, Грција, Италија, Латвија и Португалија, затоа што не успеа да спречи оштетување на европската природа од инвазивни вонземски видови.

Би можело да ве интересира

(ВИДЕО) Еден човек загина во масовна тепачка со секири и мотики на пазар во Бугарија

Горан Наумовски

Бугарија пред банкрот, доцни влезот во еврозоната

Горан Наумовски

(ВИДЕО) 92-годишен Бугарин возел пијан, без дозвола и со нерегистриран автомобил: Не знам за што ме сопреа!

Орце Костов

Бугарија за половина час ја погодија три земјотреси

Горан Наумовски

(ВИДЕО) Андреева-Малкова од БНР: Чекаме Бугарите да бидат впишани како рамноправен народ во Уставот на Македонија

Орце Костов

Раперот кој доби смртни закани поради песната за Македонија поднел пријава во бугарската тајна служба

Орце Костов