zdravje

Магазин

Децата кои минуваат повеќе време в природа, имаат посилен имунитет

А1он
Децата кои почесто си играат во природа и на зелени површини, имаат посилен имунитет, покажуваат нови истражувања. Научниците веруваат дека тоа се случува затоа што
Магазин

Пандемијата предизвикува епидемија на осаменост

А1он
ДПА, Берлин За борба против ширењето на коронавирусот, на сите им се препорачува да избегнуваат физички контакти, така што луѓето ширум светот постепено се навикнаа
Магазин

Растенија што го прочистуваат воздухот во домот

А1он
Во пресрет на постудените времиња во годината, а во однос на запазувањето на свежината и чистиот воздух во домот, стручните лица препорачуваат одгледување кактуси, алое
Магазин

Анксиозноста и депресијата како последици од долго работење од дома

А1он
Ал Џезира Границата меѓу деловното и приватното е избришана, нема многу физичка активност и социјален контакт, а работниците често се достапни 24 часа на ден.