unhcr

Свет

УНХЦР: Полицијата е виновна за половина од насилството врз мигрантите

А1он
Речиси половина од целокупното насилство врз африканските мигранти во текот на нивното патување до медитеранскиот брег, го врши полицијата, соопшти Агенцијата за бегалци на ОН
Свет

УНХЦР бара продолжена поддршка за заштита на присилно раселените лица во светот од коронавирусот

А1он
Агенцијата на ОН за бегалци – УНХЦР, бара 745 милиони американски долари додека забрзано се подготвува за да го спречи избивањето на КОВИД-19 помеѓу бегалците
Македонија

УНХЦР предупредува дека лицата без државјанство се под ризик да бидат изоставени од мерките против коронавирусот

А1он
Агенцијата на ОН за бегалци – УНХЦР, бара од владите низ светот итно да обрнат внимание на состојбата на милионите лица без државјанство и да
Свет

УНХЦР апелира до владите во светот да поведат сметка за милионите апатриди

А1он
УНХЦР ги повика владите ширум светот под итно да ги решат проблемите на милионите апатриди (лица без државјанство) и да постапуваат според денеска издадените препораки
Свет

УНХЦР загрижена поради илјадниците мигранти заглавени во Централна Америка

А1он
Канцеларијата за човекови права на Обединети нации упати апел до Владата на Мексико и до другите влади во Централна Америка да ја запрат депортацијата за
Свет

УНХЦР: Засега нема заразени бегалци и баратели на азил во Азија

А1он
Засега нема потврдени случаи на заразени меѓу бегалците и барателите на азил во Јужна и Југоисточна Азија, посочува УНХЦР. – Соработуваме со партнерите и националните
Регион

УНХЦР: Нема промена на турската политика кон сириските бегалци

А1он
Агенцијата на Обединети нации за бегалци (УНХЦР) денеска соопшти дека не е известена за промените на турската политика кон сириските бегалци, ниту добила извештаи дека