unhcr

Свет

УНХЦР: Засега нема заразени бегалци и баратели на азил во Азија

А1он
Засега нема потврдени случаи на заразени меѓу бегалците и барателите на азил во Јужна и Југоисточна Азија, посочува УНХЦР. – Соработуваме со партнерите и националните
Регион

УНХЦР: Нема промена на турската политика кон сириските бегалци

А1он
Агенцијата на Обединети нации за бегалци (УНХЦР) денеска соопшти дека не е известена за промените на турската политика кон сириските бегалци, ниту добила извештаи дека
Регион

“УНХЦР” бара Грција да ги забрза плановите за пренатрупаните центри за бегалци

А1он
Високиот комесаријат за бегалци на ОН “УНХЦР” побара од грчките власти да ги забрзаат плановите за олеснување на работата на пренаселените центри за прием и
Свет

УНХЦР бара европските пристаништа итно да ги примат бродовите со мигранти

А1он
Агенцијата за бегалци при ОН (УНХЦР) ги повика денеска европските влади итно да дозволат влез за повеќе од 500 лица, спасени на Медитеранот, чии спасувачки
Свет

УНХЦР предупреди на можноста од зголемување на антимигрантската реторика

А1он
Високиот комесаријат на ОН за бегалци (УНХЦР) предупреди на можноста за зголемување на антимигрантската реторика во пресрет на изборите за Европскиот парламент во мај, и