tec negotino

Економија

ТЕЦ Неготино се спојува со ЕСМ за поисплатливо производство: Власта тврди дека нема да ги продаде

Орце Костов
Согласно изготвената анализа за присоединување на АД ТЕЦ Неготино кон АД ЕСМ Скопје, утврдена е оправданоста од присоединувањето со што се овозможува поефикасно и економски
Економија

ЕСМ нема да се продава додека ДУИ е на власт, вели Бектеши за спојувањето на ТЕЦ Неготино и АД Електрани

Орце Костов
Тоа што ТЕЦ „Неготино“ стана дел од државната компанија ЕСМ, односно двете друштва се споија, а имотот стана сопственост на АД Електрани, не значи дека
Економија

МЕПСО платил 8,6 милиони евра за активирање на ТЕЦ Неготино, но никој не ја вклучил за време на кризата

Орце Костов
АД МЕПСО Скопје во периодот од 2019 до 2021 година имал склучено договор со АД ТЕЦ Неготино за обезбедување на електрична енергија во случај на
Економија

ТЕЦ Неготино во ремонт, нема да работи седумдесетина дена

А1он
ТЕЦ „Неготино” не работи од ноќеска на полноќ затоа што влегуваме во седумдесетдневни предвидени планирани ремонтни активности, изјави генералниот директор Небојша Стојановиќ. Тој рече дека
Економија

ЕСМ: Вклучен вториот котел во ТЕЦ Неготино, електраната произведува со полн капацитет

А1он
Вклучен е и вториот котел во ТЕЦ Неготино и термоелектраната во моментот работи со полн капацитет. Вториот котел е синхронизиран на мрежа пред 42 часа,
Економија

ТЕЦ Неготино утре ќе почне со активности за ставање на електраната во функција на производство

А1он
Вечерва завршуваат сервисните и ремонтните активности на генераторот и на другата опрема во ТЕЦ Неготино, и утре во 7.30ч почнуваат активностите за ставање на електраната
Економија

ТЕЦ Неготино има мазут само за 20 дена, а не за до април како што ветуваше Васко Ковачевски

Орце Костов
Министерот за економија Крешник Бектеши соопшти дека ТЕЦ Неготино нема да се стартува затоа што во моментов цената на струјата која се увезува е поевтина
Економија

ТЕЦ Неготино нема да се вклучи затоа што ќе произведува поскапа струја од увозната

Орце Костов
Не предвидени никакви рестрикции ниту за домаќинствата мниту за компаниите и покрај зголемениот увоз на струја, а ТЕЦ Неготино во моментов нема да се активира
Економија

Тече испораката на мазут во ТЕЦ Неготино, производството ќе почне следната недела

А1он
Се полнат складиштата на мазут во ТЕЦ Неготино со количини за стартување на термоцентралата и континуирано производство на електрична енергија во следниот период. Мазутот се