stara gradska bolnica

Видео Македонија

ВИДЕО: Стара Градска затрупана со пациенти, маските под брада, температура се мери на секој трет

Старата Градска болница во Скопје е затрупана со пациенти, а на мерките за заштита од Ковид – 19 речиси и да не се внимава. Млади,
Македонија

Единствениот центар за изгореници во Македонија три години беше магацин, сега е градилиште

Маја Илиевска-Пачемска
Три години Центарот за изгореници во стара Градска болница, донација од јапонската Влада, не функционира. Опремата е на парчиња. Некои делови се користат на други