ssnm

Македонија

ССНМ: Апел да се повлечат сите тужби против „Фокус“

А1он
„Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници ја поздравува одлуката на д-р Срѓан Керим за целосно повлекување на тужбата за клевета поднесена против весникот „Фокус“
Македонија

ССНМ: Ништо не можеше да ја урне мисијата на Младенов за подобра Македонија, онаква каква што ја заслужуваме

А1он
„Еден живот помалку, една смрт повеќе. И многу вистини урнати во калта на македонското секојдневие“, Синдикатот на новинари и новинарски работници се прости од новинарот
Македонија

ССНМ: Исфрлањето на новинарите од парламентот е досега непознат преседан

А1он
Самостојниот синдикат на новинарите и медиумските работници бара итно да им се овозможи непречен пристап на колегите во Собранието за да можат да ги извршуваат
Македонија

ССНМ го поддржува маршот на толеранцијата

А1он
Самостојниот синдикат на новинарите и медиумските работници по повод Меѓународниот ден на толеранцијата 16 ноември потсетува на фактот дека демократскиот капацитет на едно општество се
Македонија

ССНМ: Состојбата во медиумите е катастрофална, да не дозволиме да опстанат полтроните

А1он
И една година од масовните протести на новинарите и медиумските работници, кои беа поттикнати од експресните отпуштања на новинари и затворања на медиуми, ништо не