ssm

Економија

ССМ: Плаќањето придонеси за хонораците во корист на работниците

А1он
Измените на Законот за работни односи што се однесуваат на плаќањето придонеси за хонорарците се во корист на работниците, оценува Сојузот на синдикати на Македонија.
Економија

Митрески: Законот за хонорари ќе ја намали невработеноста

А1он
Првиот човек на ССМ, Живко Митрески смета дека законот со кој хонорарците од свој џеб ќе плаќаат здравствено и пензиско на државата е добар и
Економија

Митревски: Порастот на платите и пензиите ќе го подобрат стандардот на граѓаните

А1он
Сојузот на синдикати на Македонија смета дека Предлог-буџетот за 2015 година со кој се предвидува зголемување на платите, пензиите и социјалните трансфери, е развоен и
Економија

ССМ против искористувањето на детскиот труд

А1он
Сојузот на синдикати на Македонија денеска по повод Светскиот ден против злоупотребата на детскиот труд побара искоренување на оваа појава. – Сојузот на синдикатите на Македонија
Економија

Трибина за синдикатите и работничките права

А1он
Правниот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип денеска организира трибина „Синдикатите и нивната улога како заштитник на работничките права“. Ќе се дискутира за улогата на економско-социјалните
Македонија

(ВИДЕО) Митревски: Нема потреба од протест, имаме одличен социјален дијалог со владата

А1он
Симболично со собир, наместо со протест Сојузот на синдикати денеска го одбележа денот на трудот. Со штандови на плоштадот во Скопје и свечена седница, првиот
Економија

ССМ: Нема да дозволиме да бидеме дел од политички пресметки

А1он
ССМ како непартиска, недржавна организација која ги штити и остварува работничките права и интереси и овој пат јасно укажува дека нема да дозволи да бидат
Економија

ССМ: Сојузот на синдикатите секогаш бил активно вклучен во решавањето на проблемот на овие работници

А1он
„Сојузот на синдикатите на Македонија во рамките на своите програмски цели и определби во континуитет од постоењето на проблемот на стечајните работници настојувал истиот да