ssk

Економија

Дијалогот помеѓу синдикатите и Владата е постојано во тек

А1он
Денеска во Владата продолжи дијалогот помеѓу синдикатите и претставници на Владата за усогласување на платите во јавниот сектор со минималната плата. „Претставниците на синдикатите се
Економија

Сојузот на стопански комори потпиша Меморандум за соработка со Стопанската комора на Република Чешка

А1он
Сојузот на стопански комори на Македонија потпиша Меморандум за соработка со Стопанската комора на Република Чешка согласно кој двете деловни организации заеднички ќе делуваат во
Економија

Стопанска комора: Мерките кои се носат да не го нарушат оперативното работење на компаниите

А1он
Од Стопанската комора на Македонија бараат мерките кои се носат да не го нарушат оперативното работење на компаниите. „Имајќи ги во предвид усложнетите економски движења
Економија

Аркан Керим е нов претседател на Tуристичко-угостителска комора

А1он
Аркан Керим е нов претседател на Туристичко-угостителска комора при Сојузот на стопански комори на Македонија, кој беше избран на седница на Собрание на Комората. Керим
Економија

Сојузот на стопански комори ќе добие тројца нови потпретседатели

А1он
Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија м-р Трајан Ангелоски утврди предлог до Управниот Одбор за избор на нови потпретседатели на Сојузот, м-р Горан
Економија

ССК: Новиот Закон за електричен отпад наметнува нереално зголемени давачки за претпријатијата

А1он
Законот за управување со електрична и електронска опрема и отпадна електрична и електронска опрема чија имплементација почна од 1 јануари 2022 година, не нуди квалитетно
Економија

Хоџа спроти ставот на ССК: Минималната плата од 18.000 денари има за цел подигање и проширување на работничките права

А1он
Aнгажманите на Владата на Република Северна Македонија се минималната плата да биде 18.000 денари што има за цел подигање, проширување на работничките права, истакна денеска
Економија

ССК: Зголемувањето на платите треба да е последица на функционални пазарни механизми, не на политички популизам

А1он
Зголемувањето на минималната плата како резултат на политички популизам, а не на функционални пазарни механизми, на зголемена продуктивност на работната сила и зголемена економска активност,
Економија

Трајан Ангелоски е нов претседател на Сојузот на стопански комори на Македонија

А1он
Трајан Ангелоски е избран за нов претседател на Сојузот на стопански комори на Македонија. Собранието на Сојузот го потврди изборот на денешната седница. Ангелоски е
Економија

Сојуз на стопански комори на Македонија: Итно да се преземат чекори за справување со енергетската криза

А1он
Во услови кога со години нема сериозни инвестиции во енергетскиот сектор кои ќе ја обезбедат неговата стабилност неопходно е надлежните институции да ги преземат сите