fzo

Македонија

ФЗО: Во функција системот „Мое осигурување”, здравствените установи и аптеките имаат увид во осигурувањето до денешен датум

А1он
Фондот за здравствено осигурување на Република Северна Македонија (ФЗОРСМ) известува дека системот „Мое Осигурување” функционира за осигурениците во цела држава, со тоа што поради технички
Македонија

ФЗО: Не е поднесено барање за лекување во странство на 13-годишното девојче за кое се собираат донации за операција на Ортопедија во Бањица

А1он
„Поради се почестата злоупотреба на Фондот за здравствено осигурување од граѓани кои собираат донации за лекување во странство, принудени сме да реагираме во јавноста. Во
Македонија

ФЗО: Реформи во примарната здравствена заштита

А1он
Основата на новиот модел на реформите во примарната здравствена заштита е дополнување на променливиот дел од капитацијата преку препознавање, евидентирање и вреднување на работата на
Македонија

ФЗО: Надминат техничкиот проблем со довод на струја и нормално функционира издавањето лекови на рецепт

А1он
Фондот за здравствено осигурување соопшти дека поради технички проблем со довод на електрична струја, односно неисправност на електричен кабел денеска осигурениците, матичните лекари и фармацевтите
Македонија

Системот на ФЗО во целосен прекин, докторите не можат да издаваат рецепти, ниту да закажуваат термини за тестирања и прегледи

Кристијан Ландов
Сервисот на Фондот за здравствено осигурување преку кој докторите закажуваат термини за прегледи и издаваат рецепти не работи од утринава. Поради ова, тие не можат
Македонија

Лекови без хартиен рецепт ќе има и во наредните шест месеци

А1он
Владата на денешната седница ја дополнила Уредбата со законска сила за примена на Законот за здравствено осигурување за време на вонредна состојба. Со новото дополнување,
Економија

Стоматолозите бараат отпочнување на преговори со ФЗО за нов модел и за висината на капитацијата

А1он
Стоматолозите алармираат на зголемени трошоци за заштитна опрема согласно протоколите за работа со цел превенција од ризиците од КОВИД -19. Бараат итно отпочнување преговори со
Македонија

Владата го именуваше Миле Сугарев за в.д. директор на Фондот за здравствено осигурување

А1он
На денешната седница Владата го именуваше Миле Сугарев за в.д. генерален директор на Фондот за здравствено осигурување на Република Северна Македонија кој доаѓа од позицијата
Македонија

Владата ја прифати оставката од директорот на ФЗО, Ден Дончев

Кристијан Ландов
Владата му ја прифати оставката на директорот на Фондот за здравствено осигурување, Ден Дончев, за која како што велат, била поднесена од приватни и семејни