Конференција за вработување на учениците со интелектуална попреченост

Искористување на можностите за вработување на учениците од средното државно училиште „Св. Наум Охридски“ во кое се образоваат лица со интелектуална попреченост во насока на нивно соодветно вклучување во работните процеси е иницијативата на Сојузот на стопански комори на Македонија и училиштето која денеска ќе ја презентираат на прес конференција.

Како што информираат од ССК, целта на иницијативата е ефективна инклузија на учениците на пазарот на труд.

Во насока на градење на партнерски однос со бизнис заедницата на прес-конференцијата ќе биде потпишан Меморандум за соработка меѓу двете институции.

Би можело да ве интересира

Арсовска во Кина: Договор за зголемување на извозот и намалување на трговскиот дефицит

Ана Ололовска

Милошевски: Фирмите не ја користат доволно арбитражата за решавање спорови

Ана Ололовска

Сузбивање на сивата економија е можно со здружена стратешка акција

Ана Ололовска

Акција за нaсочување на младите кон машинска индустрија

Ана Ололовска

Арсовска: Во соработка со стопанството да се одреди начинот за избор на најповолна понуда за јавните набавки

Ана Ололовска

Медијаторство – брз, ефикасен и поевтин начин за решавање спорови

Ана Ололовска