ssk

Економија

Сојузот на стопански комори ќе добие тројца нови потпретседатели

А1он
Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија м-р Трајан Ангелоски утврди предлог до Управниот Одбор за избор на нови потпретседатели на Сојузот, м-р Горан
Економија

ССК: Новиот Закон за електричен отпад наметнува нереално зголемени давачки за претпријатијата

А1он
Законот за управување со електрична и електронска опрема и отпадна електрична и електронска опрема чија имплементација почна од 1 јануари 2022 година, не нуди квалитетно
Економија

Хоџа спроти ставот на ССК: Минималната плата од 18.000 денари има за цел подигање и проширување на работничките права

А1он
Aнгажманите на Владата на Република Северна Македонија се минималната плата да биде 18.000 денари што има за цел подигање, проширување на работничките права, истакна денеска
Економија

ССК: Зголемувањето на платите треба да е последица на функционални пазарни механизми, не на политички популизам

А1он
Зголемувањето на минималната плата како резултат на политички популизам, а не на функционални пазарни механизми, на зголемена продуктивност на работната сила и зголемена економска активност,
Економија

Трајан Ангелоски е нов претседател на Сојузот на стопански комори на Македонија

А1он
Трајан Ангелоски е избран за нов претседател на Сојузот на стопански комори на Македонија. Собранието на Сојузот го потврди изборот на денешната седница. Ангелоски е
Економија

Сојуз на стопански комори на Македонија: Итно да се преземат чекори за справување со енергетската криза

А1он
Во услови кога со години нема сериозни инвестиции во енергетскиот сектор кои ќе ја обезбедат неговата стабилност неопходно е надлежните институции да ги преземат сите
Економија

ССК: Новите марки за заштита од Ковид се неспроведливи, треба да се прецизираат

А1он
Сојузот на стопански комори (ССК) смета дека со новите мерки за заштита од ширење на КОВИД кои вчера стапија во сила, се предизвикуваат дополнителни проблеми
Економија

Македонско-хрватски бизнис средби: Авиолинија меѓу туристичките центри и економска дипломатија

А1он
Авиолиниско поврзување на Охрид со Сплит или Дубровник, како туристички центри, во насока на поддршка на туризмот што е меѓу најпогодените гранки во ковид пандемијата,
Економија

Арсовска: Има потенцијал за удвојување на трговската размена со Хрватска

А1он
Економската соработка со Хрватска има потенцијал за удвојување на трговската размена, при што отворени се можности за инвестиции од областа на индустриското производство, како и
Економија

Арсовска: Малите и средните претпријатија се клучот за побрзо економско закрепнување

А1он
Малите и средните претпријатија се од клучно значење за постигнување одржлив економски раст. Тие се важен фактор за одржување на конкурентноста и постигнување на економски