grdeznistvo

Македонија

ССК: Легализирањето на дивоградбите е амнестирање на кривично дело

А1он
Дивоградбите се кривично дело, а нивното легализирање значи амнестија, реагира денеска Градежната комора од Сојузот на стопански комори (ССК). Според Комората, бесправното нелегално градење не